ΑΦΑΛΑΤΩΤΗΣ
Καταχώρηση
2013/01/20
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ
Κλείνουμε την παροχή του νερού
Α. Στην θέση 1 ο αφαλατωτής είναι σε λειτουργία, δηλαδή στέλνουμε το νερό στη μηχανή.
Β. Βάζουμε τον αφαλατωτή για 5 δευτερόλεπτα στην θέση 2 για να φύγει η πίεση και ανοίγουμε το καπάκι. Bάζουμε το αλάτι (2Kg) και ξανακλείνουμε το καπάκι προσεχτικά χωρίς να το σφίξουμε πολύ γιατί «σπάει το καπάκι» (ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΦΕΡΟΥΜΕ), αφού πρώτα το έχουμε καθαρίσει καλά για να μην υπάρξει διαρροή.
C. Αμέσως μετά το βάζουμε στη θέση 3 ή 4, ανοίγουμε την παροχή του νερού και από το σωλήνα το διάφανο αρχίζει να τρέχει νερό. Αρχίζει η διαδικασία της αφαλάτωσης.
D. Ύστερα από 20 περίπου λεπτά δοκιμάζουμε το νερό που τρέχει από το σωλήνα το διάφανο, ρίχνοντας σε ένα ποτηράκι για να δούμε αν η γεύση είναι αλμυρή. Αν είναι αλμυρή συνεχίζουμε την
διαδικασία για άλλα 15 λεπτά μέχρι το νερό να είναι καλό σε γεύση. Όταν δούμε ότι το νερό είναι καλό βάζουμε τον αφαλατωτή στη θέση 1.
Αυτό ήταν!!!!