Πόροι καφέ στο 

μικροσκόπιο

Ειδική συσκευασία 

με βαλβίδα

Καταχώρηση

2013/03/31

Το θέμα της αποθήκευσης του καφέ είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους, είτε σε επαγγελματικό είτε σε οικιακό επίπεδο.Όλοι φτιάχνουμε καφέ στο σπίτι μας και πρέπει να αποθηκεύσουμε την ποσότητα που έμεινε με κάποιο τρόπο. Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο όταν είμαστε ιδιοκτήτες καφετέριας, οπότε οι ποσότητες του καφέ που πρέπει να αποθηκευτούν είναι μεγάλες.
Πολλοί θεωρούν ότι ο καφές πρέπει να αποθηκεύεται στο ψυγείο…άλλωστε κάποιες συσκευασίες το αναγράφουν. ΛΑΘΟΣ!
Ο καφές πρέπει να καταναλώνεται μέσα σε 2-3 μέρες, αφού ανοιχτεί η συσκευασία του και να φυλάσσεται σε θερμοκρασία δωματίου (20-25ο C).
Επιπλέον θα πρέπει να βρίσκεται σε δοχείο αεροστεγές ή σε ειδική συσκευασία με βαλβίδα.
Αποφεύγετε την υγρασία και το ψυγείο γιατί λόγω της διαφορετικής θερμοκρασίας όταν θα βγάλουμε τον καφέ από το ψυγείο, θα εξατμιστούν τα αρώματα και θα χαθεί και η αυθεντική γεύση του καφέ.
Μη βάζετε τον μύλο άλεσης δίπλα σε φούρνους ή μην αποθηκεύετε καφέ στο ντουλάπι που είναι ο απορροφητήρας! Οι ατμοί επηρεάζουν την ποιότητα και το άρωμα του καφέ.
Επίσης, αποφεύγετε τις έντονες μυρωδιές καθώς οι κόκκοι καφέ είναι πολύ πορώδεις, όπως φαίνεται και στην εικόνα και απορροφούν τα αρώματα.
Να αγοράζετε πάντα τις ποσότητες που χρειάζεστε και να αλέθετε τον καφέ όταν είναι να τον χρησιμοποιήσετε, καθώς σύμφωνα με τον SCAE το ποσοστό απώλειας του αρώματός του καφέ φτάνει και το 50% 15 μόλις λεπτά μετά την άλεση!!!
Αν τηρηθούν όλα τα παραπάνω σίγουρα το περιεχόμενο της κούπας σας θα σας ανταμείψει!!!

Πόροι καφέ στο 
Ειδική συσκευασία