Καταχώρηση

2013/02/28

Τι χρειαζόμαστε: 600 ml κρέμα γάλακτος

                           7 κουταλιές σούπας ζάχαρη

                           300 ml γάλα

                           100 ml καφέ εσπρέσσο

                          6-7 φύλλα ζελατίνης

Ετοιμάζουμε τον καφέ και μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε παγωμένο νερό.

Στη συνέχεια βάζουμε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία το γάλα, η κρέμα γάλακτος και η ζάχαρη.

Μόλις αρχίσουν να φουσκώνουν προσθέτουμε τον εσπρέσσο και τα φύλλα ζελατίνας, αφού τα έχουμε στραγγίσει καλά.

Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για άλλα 5 λεπτά και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να διαλυθούν καλά οι ζελατίνες.

Το βάζουμε σε ατομικά φορμάκια. Αφού κρυώσουν τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η πανακότα.

Για να ξεφορμάρουμε τα βουτάμε σε ζεστό νερό. Για να γαρνίρουμε χρησιμοποιούμε σιρόπι κακάο ή καραμέλα ή σκόνη κακάο ή σαντιγί ή και κόκκους καφέ.

Η εντυπωσιακή εσπρέσσο πανακότα είναι έτοιμη!!!!!!!!!