Καταχώρηση
2013/02/28
Τι χρειαζόμαστε: 600 ml κρέμα γάλακτος
7 κουταλιές σούπας ζάχαρη
300 ml γάλα
100 ml καφέ εσπρέσσο
6-7 φύλλα ζελατίνης
Ετοιμάζουμε τον καφέ και μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε παγωμένο νερό.
Στη συνέχεια βάζουμε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία το γάλα, η κρέμα γάλακτος και η ζάχαρη.
Μόλις αρχίσουν να φουσκώνουν προσθέτουμε τον εσπρέσσο και τα φύλλα ζελατίνας, αφού τα έχουμε στραγγίσει καλά.
Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για άλλα 5 λεπτά και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να διαλυθούν καλά οι ζελατίνες.
Το βάζουμε σε ατομικά φορμάκια. Αφού κρυώσουν τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η πανακότα.
Για να ξεφορμάρουμε τα βουτάμε σε ζεστό νερό. Για να γαρνίρουμε χρησιμοποιούμε σιρόπι κακάο ή καραμέλα ή σκόνη κακάο ή σαντιγί ή και κόκκους καφέ.
Η εντυπωσιακή εσπρέσσο πανακότα είναι έτοιμη!!!!!!!!!