GRATSIA LTD
ΝΥΜΦΑΙΟΥ 55, ΕΥΟΣΜΟΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2310-558488
ΚΙΝΗΤΟ: 697-2227373
(Για επείγουσες βλάβες εκτός ωραρίου)
Καταχώρηση
2013/01/20
Πριν ανοίξουμε την μηχανή
• Κοιτάμε αν έχουμε νερό στο μανόμετρο της πίεσης δικτύου νερού της μηχανής. Πρέπει να είναι η ένδειξη στο 3-5.
Ανοίγουμε την μηχανή.
• Περιμένουμε 15-18 λεπτά να ζεσταθεί η μηχανή. Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν ανοίγουμε καθόλου το νερό ή τον ατμό και κοιτάμε
αν έχουμε κάτω από την μηχανή κάποια διαρροή.
• Όταν ζεσταθεί η μηχανή το μανόμετρο της πίεσης του καζανιού θα πρέπει να είναι 1,2.
• Βγάζουμε 2 καφέδες τους οποίους δεν σερβίρουμε σε πελάτες.
• Η σωστή ροή του καφέ πρέπει να κρατάει 21-24sec για ένα νορμάλ espresso (όχι stretto or lugo)
Για να κλείσουμε την μηχανή
• Καθαρίζουμε τις επιφάνειες της μηχανής και τη σχάρα κάτω από τα group.
• Καθαρίζουμε με το πλαστικό βουρτσάκι και με ένα σφουγγάρι το group και τις σήτες των group.
• Καθαρίζουμε τα κλείστρα των group, αφού αφαιρέσουμε τις σήτες τους.
Προσοχή: η μονή σήτα μπαίνει μόνο στο μόνο κλείστρο και η διπλή σήτα μόνο στο διπλό κλείστρο.
• Τοποθετούμε το ‘τυφλό’ λαστιχένιο δακτύλιο στο μονό κλείστρο (ή το τυφλό κλείστρο) στο κάθε group και ανοίγουμε το νερό του group για 5sec
επί 3x φορές. Μετά αφήνουμε να τρέξει νερό από το group για περίπου10sec. Η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνεται μίνιμουμ 3x φορές την ημέρα.
• Κλείνουμε την μηχανή
• Ανοίγουμε τα ακροφύσια των ατμών για 20sec για να ανακουφίσουμε τη μηχανή.