Καταχώρηση

2013/02/02

            Το καλοκαίρι το έχουμε συνδυάσει με θάλασσα, ήλιο και παγωμένη γρανίτα. Όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι οι ιδιοκτήτες αναψυκτηρίων, καφέ, beach bar και κυλικείων αναζητούν την κατάλληλη γρανιτομηχανή. Όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο καθώς το προϊόν μέσα στο χειμώνα δεν έχει ζήτηση, επομένως οι προσφορές είναι πολύ ενδιαφέρουσες!

            Υπάρχουν γρανιτομηχανές μονές, διπλές ή τριπλές και παράγουν ανάλογα με το μέγεθός τους και τον τύπο τους από 30 μέχρι 60 ποτήρια γρανίτας περίπου τα οποία έχουμε έτοιμα προς κατανάλωση κερδίζοντας πολύ χρόνο!

            Στη γρανιτομηχανή μπορούμε να φτιάξουμε, εκτός από γρανίτες σε διάφορες γεύσεις, πολλά frozen/cold ροφήματα όπως:

  Mocha

  Milk Shakes

  Cocktails

  Cold Tea

  Chocolate

  Smoothies

H γρανιτομηχανή είναι μια μηχανή ψύξεως και καταψύξεως, ανάλογα με τη λειτουργία που θέλουμε να της δώσουμε και αποτελείται από 3 βασικά στοιχεία: το μοτέρ, τον κάδο που περιέχει το μίγμα και το μηχανισμό που μεταφέρει την ψύξη από το ένα στοιχείο το άλλο. Όσο απλή όμως κι αν φαίνεται η λειτουργία της θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις οδηγίες χρήσης της.

Διαβάστε μερικές συμβουλές για τη σωστή λειτουργία της:

  1. Η μηχανή θα πρέπει να καθαρίζεται 2 φορές την εβδομάδα καλά και να τηρούνται οι οδηγίες καθαρισμού.
  2. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην ποσότητα μίγματος που βάζουμε, ώστε να μην υπερβαίνει το σημείο maximum γιατί υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης αλλά και να μην κατεβαίνει κάτω από το σημείο minimum, γιατί μπορεί να παγώσει το στοιχείο μεταφοράς της ψύξης με αποτέλεσμα να κολλήσουν οι αναδευτήρες και να σπάσουν τα γρανάζια του μοτέρ!!
  3. Θα πρέπει να αλλάζουμε το μίγμα μας τον κατάλληλο χρόνο. Όταν το μίγμα μας περιέχει γάλα, θα πρέπει να το αλλάζουμε κάθε 3 το πολύ 4 μέρες, γιατί διαφορετικά δημιουργούνται μύκητες, το μίγμα ξινίζει και επιπλέον αφρίζει. Στο καινούριο μίγμα δεν αφήνουμε κανένα υπόλειμμα από το παλιό για τους προφανείς λόγους.
  4. Αν δεν περιέχει γάλα το μίγμα αντέχει περίπου 6 με 7 μέρες. Εννοείται ότι και στις δύο περιπτώσεις καθαρίζουμε τον κάδο.
  5. Πρέπει να τοποθετούμε τη μηχανή μας σε απόσταση περίπου 25 cm από τα αντικείμενα δεξιά και αριστερά ώστε να μπορεί το ψυγείο να αερίζεται. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης του μοτέρ ή μη σωστή ψύξη του μίγματος.
  6. Τέλος, πρέπει να καθαρίζουμε αρκετά συχνά εξωτερικά το ψυγείο γιατί μπορεί να πιάσει σκόνη και να μη λειτουργεί σωστά.

 Πολύ σημαντικό θα ήταν στο τέλος κάθε σαιζόν να δίνετε τη γρανιτομηχανή σας για την προληπτική ετήσια συντήρηση σε εξουσιοδοτημένα service ώστε να γίνονται οι απαραίτητες εργασίες για την καλή λειτουργία της (καθαρισμός μηχανής εσωτερικά, έλεγχος-συμπλήρωση ψυκτικών υγρών, αλλαγή φλάντζας, λιπαντικές ύλες σε σημεία τριβής).

Τηρώντας τις οδηγίες καθαρισμού της γρανιτομηχανής, αυτές τις σημαντικές συμβουλές και κάνοντας τα απαραίτητα service θα έχετε ένα αξιόπιστο, εύκολο και κερδοφόρο μηχάνημα για πολλά, πολλά χρόνια!!