Καταχώρηση
2013/01/23
Σας πετυχαίνει πάντα το αφρόγαλα?Θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε πάντα κρύο γάλα, κρύο σκεύος και να κλείνετε τον αέρα όταν το σκεύος όπου ετοιμάζεται το αφρόγαλα είναι αρκετά ζεστό για το χέρι σας.
Χρειάζεται προσοχή στην παρασκευή του γάλακτος σε αφρόγαλα με τη χρήση του ακροφυσίου της μηχανής εσπρέσσο. Αυτό γιατί πολλές φορές, το γάλα ζεσταίνεται υπερβολικά με τον ατμό και όταν το ρίξουμε στο φλυτζάνι με τον καφέ, "κόβει" και ανακατεύεται αμέσως. Το γάλα δηλαδή κατά την παρασκευή του δεν πρέπει να βράσει. Ετσι μοιάζει πιο πολύ με καφέ με γάλα παρά με καπουτσίνο.
Επίσης, ο αφρός του γάλακτος πρέπει να είναι "σφικτός" ώστε να στέκεται πάνω στο καϊμάκι του καφέ και να μην ανακατεύεται και να διαλύεται αμέσως, ακόμα και μετά το ανακάτεμα της ζάχαρης με το κουταλάκι!!
Πολύ συχνά, όταν ετοιμάζουμε αφρόγαλα στη μηχανή εσπρέσσο, μας "κόβει" επειδή ως γνωστόν το γάλα ζεσταίνεται πολύ. Για να το αποφύγετε αυτό, αν το μηχάνημα σας δίνει μεγάλη θερμοκρασία στο γάλα, βάλτε μέσα στην κανάτα με το γάλα 1 παγάκι και χτυπήστε το στο μηχάνημα.Καλή επιτυχία.